Bezienswaardigheden op Curaçao

Ooit in de situatie geweest dat je op vakantie bent en gewoon in je hotelkamer zit te denken over wat er nog meer te zien en te doen is? Heeft u meer opties nodig?

Met bezienswaardigheden op Curaçao heb je veel keuze. Er is van alles, van een fantastisch park met interessante dieren en planten, tot levendige stranden waar topless baden is toegestaan, tot een plek waar je haaien met de hand kunt voeren!

Voor geschiedenisliefhebbers is de Hato Caves een goede plek om te bezoeken. Nog steeds in een proces van vorming, compleet met druipend water van de muren, bevatten deze grotten een aantal spectaculaire stalagmieten en stalactieten die bezig zijn gevormd te worden. Ze gaan vrij ver terug, tot de dagen van de Amerindiaanse Arawaks die ze als schuilplaats gebruikten. Er zijn ook rotstekeningen, ook wel bekend als grottekeningen, die meer dan 1500 jaar oud zijn.

Christoffelpark en het Zeeaquarium bieden de bezoeker ook veel spanning. Als je een dieren- of plantenliefhebber bent, dan zijn deze Curacao bezienswaardigheden iets voor jou. Mensen die graag luieren op het strand, zullen ook genieten van Curaçao. Deze stranden zijn weinig bekend, maar fantastisch. Ze bieden een scala aan buitenactiviteiten, evenals een ontspannende plek om de golven en het prachtige landschap te bekijken. Ze zijn een van de belangrijkste redenen om hier voor toeristen te komen.

Mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur zullen ook erg blij zijn onder de bezienswaardigheden van Curaçao. Een paar interessante bezienswaardigheden zijn het Lanhuis Ascension en Fort Amsterdam. Bij het Lanhuis Ascension bestaat nu een recreatiecentrum met een verscheidenheid aan shows en lokale muziek. Je kunt hier ook souvenirs kopen.

Het Landhuis Brakkput en de Tafelberg mogen ook niet ontbreken. Romantische types zullen overweldigd worden door dit monument. Het is een openluchtrestaurant dat ooit een plantage-gebouw uit de 18e eeuw was. Je kunt hier een geweldig aanbod aan eten vinden, samen met heerlijke Caribische muziek en een ambiance die overal tropisch is geschreven. Dit bekende restaurant is perfect voor een diner voor twee, of zelfs voor een groot feest. Het is ook een goede plek om kinderen mee te nemen. Kinderen kunnen zich vermaken met begeleide kleuractiviteiten.

De hoofdstad, Willemstad, is ook een belangrijk herkenningspunt op Curaçao. Er zijn beroemde carnavals die hier tussen begin januari en de laatste dagen van februari of maart plaatsvinden. Deze evenementen trekken toeristen van over de hele wereld. Het is een perfecte kans om op straat te dansen met de lokale bevolking.

Winkelverslaafden komen ook aan hun trekken op Curaçao, en nog wat. Er zijn meer dan alleen door Nederlanders geïnspireerde schatten hier om naar te staren. Er is ook een beroemd winkelgebied met vijf blokken, genaamd Punda. De waarheid is dat winkelen hier niet belastingvrij is. Maar je moet zeker afdingen om een ​​goede deal te krijgen. Daarom lijken sommige mensen te denken dat het belastingvrij is.

Er zijn bezienswaardigheden op Curaçao om iedereen tevreden te stellen. Mensen die Curaçao hebben meegemaakt, zijn het er allemaal over eens dat dit de populairste bestemming ter wereld is.