Vakantie met het gezin op Curacao

Van alle Caribische bestemmingen, heeft Curaçao misschien wel het meeste te bieden aan kinderen en hun families. Van de gezinsvriendelijke resorts tot de kleine stadssfeer van het eiland, Curaçao is een ideale bestemming voor een Caribische familievakantie. Om het meeste uit uw reis te halen, kunt u overwegen om enkele van de activiteiten die hier worden beschreven op te nemen in uw Curacao-vakantiepakket.

Misschien wel de meest unieke familieattractie van Curacaos is het Curacao Seaquarium. Dit complex aan de oceaan, gebouwd in 1984, staat bekend om zijn openwatersysteem dat continu zoet zeewater in de opslagtanks pompt. Voor jongere kinderen bieden de aanraaktanks en voershows geweldige mogelijkheden om met zeedieren om te gaan. In het Seaquarium kunnen bezoekers ook snorkelen en duiken met zeeschildpadden, tropische vissen en andere bijzondere dieren. Als je klaar bent in het water, ga dan naar het museum en theater van het hotel voor extra leermogelijkheden. Het strand buiten het Seaquarium is ook een geweldige plek voor kinderen, gemarkeerd door kindvriendelijke watersporten en charmante restaurants.

Voor een meer persoonlijke interactie met ieders favoriete zeedier, biedt de Dolphin Academy Curaao bezoekers van alle leeftijden de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen of duiken met deze buitengewone dieren in een verscheidenheid aan programma’s. De Dolphin Encounter voor alle leeftijden laat kinderen op een platform in de vuilwatertank tussen de dolfijnen staan. Nadat trainers je de basis hebben geleerd, komt de dolfijn langs voor een knuffel. Met de Dolphin Swim kunnen deelnemers ritten maken op de rugvinnen van de dolfijnen. Vervolgens kunnen de zwemmers signalen aan de dolfijnen geven om te zingen, draaien of zwaaien. Voor oudere kinderen en volwassenen, met de Dolphin Snorkel en Dolphin Open Water Dive-programma’s kun je zij aan zij zwemmen met de dolfijnen in een van Curacaos mooiste koraalriffen. Voor gezinnen die zich volledig willen onderdompelen in de wereld van dolfijnen, biedt de Academie twee cursussen, één voor kinderen en één voor volwassenen, die alle basisprincipes van dolfijntraining bieden tijdens tweedaagse en driedaagse sessies.

Een andere geweldige activiteit voor een Caribische familievakantie is het Kids Sea Camp, een educatief centrum dat in juni en juli geopend is. Naast activiteiten zoals die worden aangeboden op de Dolphin Academy, heeft het Kids Sea Camp een aantal gedetailleerde trainingssessies ontworpen voor uw kleintjes. Activiteiten zijn onder meer Supplied Air Snorkeling for Youth (SASY) training, Professional Association of Diving Instruction (PADI) training en open water duik training voor kinderen.

Als u in het Caribisch gebied bent, zal uw gezin tijd op het strand willen doorbrengen, ontspannen in het zand en spelen in het water. Curaçao heeft verschillende stranden die geschikt zijn voor het hele gezin, waarvan vele met speciaal voor kinderen ontworpen faciliteiten. De volgende stranden zijn geweldige plekken om met uw gezin te verkennen.

De eerste is Little Knip Beach, de keuze van Curaçao families. Dit prachtige kleine strand biedt een rustige plek om te zwemmen en te barbecueën. Als uw kinderen in het open water willen spelen, is Kontiki Beach waarschijnlijk de veiligste optie. Naast het aanbieden van een aantal winkels, restaurants en watersportactiviteiten, wordt de branding bij Kontiki getemd door een golfbrekend systeem. Jan Thiel Beach biedt uitstekend duiken en snorkelen in de open baai terwijl kinderen kunnen genieten van het afgesloten waadgebied. Hoewel het een van de drukkere stranden van Curacaos is, is Cas Abao Beach een van de beste locaties voor gezinnen om in zacht wit zand te liggen en van de zon te genieten. Aan de rustigere kant is Port Marie een prachtig strand met leuke faciliteiten voor beginnende duikers en snorkelaars.

Als uw gezin plezier heeft gehad in het water, overweeg dan om een ​​rondrit over het eiland te maken of de struisvogelboerderij te bezoeken. Paardrijtochten zijn gemakkelijk te regelen, of u er nu voor kiest om deel uit te maken van uw vakantiepakket of een rondleiding op het eiland te organiseren. Met meer dan 600 vogels is de Curacao Ostrich Farm een ​​van de grootste struisvogelboerderijen buiten Afrika. Kinderen kunnen communiceren met eendagskuikens en er zijn rondleidingen beschikbaar om enig licht te werpen op het leven van deze bijzondere vogels. Als het tijd is om te vertrekken, kun je zelfs een struisvogelei als souvenir nemen. Er staat altijd een geweldige Caribische familievakantie voor u klaar op Curaçao.